Споделяне

Всичко прекрасно за вашето бебе и дете


Специалистите съветват:

1.Създайте правила

Трябва да има точен час, в който детето си ляга. Но не подсещайте малчугана, че е време в последния момент, докато гледа телевизия или си играе. По-добре половин час преди времето за спане му припомнете, че този момент наближава.

2.Не наказвайте детето, като го изпратите да спи

Така то ще започне да свързва времето за сън и самият сън с негативни емоции и ще има проблеми всеки път, когато дойде време за спане. Най-добре му прочетете приказка, поговорете си, не пропускайте и целувката за "лека нощ". Можете и да му обясните защо сънят е толкова важен за здравето.

3.Внимавайте какво яде и пие

По-тежките, мазни храни, сладките, напитките със съдържание на кофеин - всичко това може да е причина детето да не заспи лесно и сънят му да е неспокоен. Чаша мляко с лъжичка мед е изпитано средство за добър сън.

4.Създайте подходящите условия

Стаята не бива да е нито твърде топла, нито пък хладна. Хубаво е температурата на въздуха да е с 2-3 градуса по-ниска от обичайната дневна температура в дома. Не е добре в стаята да влизат прекалено много светлина или шум.

5.Самостоятелна стая

Ако детето се страхува да заспи само, много родители решават проблема, като го пуснат в тяхната спалня, но този вариант не е препоръчителен. Вместо това можете да оставите вратата на детската стая отворена за малко. Така, докато заспива, хлапето ще чува например как миете чиниите или си говорите със съпруга си и ще знае, че не е само и вие сте наблизо. Можете да поседите малко на леглото до детето, но не и да го чакате, докато заспи.


Обичаните деца са по-отзивчиви и послушни

Деца Онлайн - Национален Център За Безопасен Интернет

Храненето и костната система на децата

Страничка За Малки И Големи

Първия Български Бутон за споделяне

0 коментара:

Post a Comment

Полезни връзки