Първата в България видеопрограма - помощник на родителите в първите месеци след раждането на бебето.
Създаването и отглеждането на дете е един от най-важните приоритети за всяко

човешко същество. Ето защо е напълно разбираем стремежът ни да повишаваме своята компетентност в тази област и да дадем на детето си най-добрите грижи, на които сме способни.
Наред с радостта от появяването му и безусловната обич, която му даряваме, естествено е да се появи съмнението: “Дали не се нагърбих със задача, която не е по силите ми?”. В главите ни започват да нахлуват безброй въпроси: “Ще имам ли достатъчно мляко?”, “Дали няма да го изпусна докато го къпя?”, “Да му давам ли вода или не?”, “Мога ли да се доверя на свекърва ми да го погледа, докато съм на зъболекар?” или “Дали да не се откажа? Със съпруга ми си живеехме много добре преди.” Сигурно и Вие като много други ще ставате нощем, за да проверявате дали диша, тайничко ще се питате при всяка настинка “Аз ли го простудих?”. Ще звъните по няколко пъти на ден на учителката, когато го изпратите на първият му лагер.
Във видеопрограмата “Грижи за моето бебе” ще намерите подходящи съвети при първите, най-трудни месеци след раждането на Вашата рожба.
Тя съдържа:
1. Кърмене на бебето, грижи за напрегнати гърди, успокояване при колики.

Кърмата е не само храна, тя съдържа и много антитела защитаващи бебето Ви от инфекции. Коликите, инфекциите на ушите, белия дроб, стомашно-чревния тракт са по-редки при кърмените бебета. Проучванията показват, че кърмените бебета имат по-добро умствено развитие и по-рядко развиват екзема и диабет през детството. Кърменето е полезно и за Вас. То Ви помага да възстановите по-бързо теглото си след раждането и намалява риска от остеопороза, рак на гърдата и яйчниците в по-късна възраст.
В тази част ще получите ценни съвети от един от най-изтъкнатите ни специалисти по въпросите на кърменето и национален консултант на УНИЦЕФ д-р Анета Попиванова.

2. Масаж и гимнастика на новороденото.

Всички сте чували или чели за това колко полезни са масажът и гимнастиката за бебетата, но може би мнозина от вас се чувстват несигурни и неуверени, когато дойде време за тях. А може би и не всички са убедени в тяхната важност.
Защо трябва да правите масаж и гимнастика на бебето си? На кои деца може да се прави масаж и гимнастика? Кога трябва да започнете?
Отговорите на тези и много други въпроси, както и най-подходящите видове масаж и гимнастика за Вашето дете ще научите от Марина Вълчева, изтъкнат специалист-кинезитерапевт в СБАЛАГ”Майчин дом”.

3. Къпане и ежедневен тоалет на бебето.

Те изглеждат лесни на пръв поглед, но колко често се стъписваме пред крехкото и безпомощно същество в ръцете ни! Не се страхувайте! Вещите ръце на акушерката Лилия Кърчева ще Ви покажат най-важните умения, за да бъдете уверени и спокойни.


ВИДЕО-ПРОГРАМАТА МОЖЕ ДА ПОРЪЧАТЕ ТУК
Всичко прекрасно за вашето бебе   Видеопрограма

----------------------------------------------------------------



-------------------------------------------------------

 

 

Първия Български Бутон за споделяне

0 коментара:

Post a Comment

Полезни връзки