Как да си помогнем?
Има няколко решения на проблемите със съня по време на бременност:



Направете си масаж

Ако усещате схавщане или изтръпване на краката, масажирайте ги внимателно по дължината на мускула. Изпънете петата като лекичко придърпате пръстите на краката към вас докато болката изчезне. Ако схващанията са чести, посъветвайте се с лекаря си, защото може тези проблеми да се дължат на липса на магнезий и витамин В.

Дръжте краката си високо

Преди да си легнете, можете да си направите студен воден масаж на краката, за да успокоито подутите вени. Дръжте краката си на около 5-10см по-високо от останалата част на тялото, за да подобрите кръвообращението.

Избавете се от киселините

Парещото чувство в стомаха и гърлото могат да ви държат будни дълго време. Посъветвайте се с лекаря си за различните видове лечение на стомашните киселини и намалете храните, които ги причиняват.

Подгответе се спокойно за сън


Вечеряйте нещо леко, вземете гореща вана и изпийте в леглото чаша топло мляко с мед. Всички тези малки тайнства помагат да се успокоите и да се настроите  за сън. Избягвайте естествено кафето, чая и цигарите.

Изразете страховете си на глас


Всички бременни се притесняват за бъдещите си деца, за това дали ще бъдат добри майки, дали всичко ще бъде "нормално" и т.н. Тези тревоги са напълно естествени, но за да не ви навестяват всяка нощ, е добре да ги споделите с някоя приятелка или с акушерката. Когато през деня изкажете на глас тревогите си, ще видите ,че повечето от тях са съвсем безпочвени.

И ОЩЕ:

Как ще изглеждам след пластична операция? ПРОВЕРИ СЕГА!

Топ 5 Дамски парфюми за Есен 2009

С авантюрист или романтик в леглото - Тест само за жени!

Перфектни вежди за моето лице...КАК?!

Първия Български Бутон за споделяне

0 коментара:

Post a Comment

Полезни връзки