Музиката на Моцарт помага но недоносените бебета да наддават по-бързо на тегло и ги прави по-силни. Това показали експериментите, проведени от израелски медици в
Медицинския център Тел-Авив.
Двайсет бебета, родени преждевременно, били разделени на две групи: на първата бебешка група веднъж дневно в продължение на 30 минути били пускани произведения на Волфганг Амадеус Моцарт, а на втората група не била пускана музика.

За експеримента били подбрани произведения на Моцарт, както при друг експеримент, проведен през 1993г, в който било доказано, че студенти се справяли с пространствено-времеви задачи много по-добре, като слушали музиката на великия композитор по 10 минути дневно. Това явление се нарича "Моцарт ефект".

Експериментите с бебетата продължили два дена. В края на проучването се оказало, че след слушане на музика, децата от първата група са по-спокойни и изразходвали по-малко енергия. Когато детето изразходва по-малко енергия, за неговото израстване са необходими по-малко калории. Като следствие от това, то наддава по-бързо на тегло.

На лекарите все още им е трудно да определят как точно влияе музиката на новородените. И въпреки това откритието е значимо. Сега лекарите са амбицирани да разберат какъв е ефектът от музиката като цяло и дали може да се очакват същите положителни резултати от слушането на ...рап например.

Предишни изследвания доказали, че музиката също така може да намали нивото на стреса, да намали скоростта на сърцебиенето и да увеличи насищането на организма с кислород.

Подготвено по материали на Live Science.

И ОЩЕ:

Онлайн калкулатори за бъдещи майки - Всичко за бременността


Жената - женствена и нежна...

Къна (Henna) - Къносване на косата. Начин на приготвяне. Полезни рецепти

Тенденциите в маникюра през 2010-та година

Първия Български Бутон за споделяне

0 коментара:

Post a Comment

Полезни връзки