Преди настъпването на коледните и новогодишни празници е моментът да се замислим как да изберем подарък за нашето дете. Често на празниците децата получават играчки, които

са опасни за тяхното здраве. За какви точно подаръци става въпрос?

Представители на Американската академия по офталмология изясняват, че често децата получават подаръци, опасни за здравето като например пистолети-играчки и др. С тях детето може да нарани не само околните, но и себе си.
В САЩ ежегодно се регистрират над 235 000 случаи на травми, свързани с детски играчки. Повече от половината случаи са с деца под 15 години.

Как е правилно да изберем играчка за нашето дете, която да не нанесе вреда на здравето му?

Преди всичко, редно е да изберете играчка, съобразена с възрастта на детето, като внимателно прочетете указанията на етикета на играчката. Откажете се от покупката на играчки с остри ръбове и дребни детайли, а също така и тези, които са направени от стъкло.

С особено внимание следва да се отнесем и с новогодишните играчки за елха. Ако имате малко дете, не украсявайте елхата със стъклени играчки, а купете пластмасови. В момента на пазара има голям избор на безопасни коледни украси.

Първия Български Бутон за споделяне

1 коментара:

бебе said...

вярно, безопасността трябва да се съблюдава при избор на детски играчки. при нас няма такава статистика, но много от играчките са опасни дори за окото на неспециалист.

отбягвайте прекалено евтините играчки - много често те са трошливи и не оцеляват дълго след празниците, а всички знаем колко е важна играчката в света на малкото дете

поздрави и весели празници

Post a Comment

Полезни връзки