авторитетното становище на лекарите: употребата на вино в неголеми количества не само не вреди на организма на бебето, но даже оказва положително влияние върху развитието му.
В изследването взеха участие 12 495 деца. 1-2 чаши вино седмично, изпити от майката намаляват с 30% проблема с хиперактивността на детето. До тригодишната възраст се забелязва по-бързо развитие при момчетата, чиито майки са пили вино по време на бременността: тези деца по0лесно разпознават и запаметяват форми, цветове, букви и цифри. При направените тестове, University College London твърдят, че са влези под внимание социалните, икономически и културни характеристики на изследваните семейства. В случаят с момичетата да се определи разлика обаче е малко по-сложно.
Ръководителят на екипа доктор Ивон Кели (Yvonne Kelly) не отрича влиянието на социалните фактори върху резултатите от изследванията, но като заключение от тях тя споделя:"Виното в малки дози оказва положително въздействие върху здравето на сърцето и на други органи. Доказва се и релаксиращия ефект на виното, благодарение на който майката може да роди дете с по-високи когнитивни и поведенчески способности.
Данните от изследването, които са публикувани в британския вестник International Journal of Epidemiology, предизвикаха вълна на полемика в средите на експертите по женското здраве. Медицинските центрове и комитети по здравето не се отказват от своето мнение за строго въздържание от виното по време на бременноста, но изследванията в тази насока продължават.
Прочетено за Вас от: www.drinktime.ru
И ОЩЕ:
0 коментара:
Post a Comment