СподелянеКогато предстои в дома ви да влезе нов член на семейството, трябва да обърнете особено внимание на подредбата на детската стая. Интериорът на стаята играе важна роля за формирането на детския характер. Това е мястото, където детето ще получи едни от първите си чувства на доволство и радост. Тя трябва да съчетава в себе си място за отдих, забавление и учение. Никой елемент не трябва да внася отрицателни настроения, като страх и безпокойство. Предлагам ви няколко хитрини, които ще ви помогнат при подредбата на детския кът. На първо място обърнете внимание на безопасността. Използвайте само естествени и природосъобразни продукти – матраци с органични материали, памучни спални комплекти, килими от естествени материи. Мебелите в стаята трябва да са изработени с безопасни, нетоксични бои и лакове. Когато мъникът проходи, за да избегнете нараняванията, отстранете всички мебели с остри ъгли, тежки метални конструкции или стъклени принадлежности. През първите месеци бебето ще прекарва по-голямата част от денонощието в детското креватче или кошчето. Обърнете внимание от какви материали е изработено.
Повърхността да не е наранена, да няма пукнатини и боята не трябва да се люпи. Хубаво е, креватчето да има подвижна настройка на матрака и предната страна да се сваля. Решетките трябва да не са на по-малко от 6 см. разстояние една от друга. Освен място за спане е нужен и кът за преобличане. В магазините предлагат прекрасни ракли – вани, пригодени за повиване и къпане. Ако нямате достатъчно средства, може да ползвате раклата или скрина, в който да прибирате детските дрешки, и върху него да поставите подложката за повиване. Добре е скринът да ви е удобен на височина и подложката лесно да се почиства. До него може да сложите контейнер с няколко нива, където да прибирате пелените и другите материали за повиване.
Представяме на Вашето внимание 32 дизайнерски идеи за интериора на спалнята на Вашето малко съкровище:Всичко прекрасно за вашето бебе

Първия Български Бутон за споделяне

0 коментара:

Post a Comment

Полезни връзки